Spandoekreclame bij de Ziggo Dome

3 keer vraag en antwoord over spandoekreclame

Wie kent ze niet? De opvallende spandoeken die ondernemers inzetten om aandacht te vragen voor hun merk, evenement of service. Een spandoek is een handig in te zetten reclametool dat snel effect heeft omdat het voorbijgangers direct benadert. In dit artikel bespreken we een paar veelgestelde vragen over het gebruik van spandoeken.

#1 Waarom spandoekreclame?

Wie graag wil opvallen met zijn merk zit goed bij het gebruik van een mooi geprint spandoek. Deze traditionele, maar effectieve manier van reclame is een opvallende vorm om aandacht te genereren voor uw bedrijf of merk.

Over het algemeen worden spandoeken of ‘banners’ zoals ze ook wel worden genoemd, vaak ingezet voor een kortere periode. Er zijn ook spandoeken die voor een langere periode gebruikt kunnen worden. Bij het productieproces wordt er gebruik gemaakt van een full color machine waarmee kleur direct op het doek zelf wordt aangebracht. Na het printen worden de doeken afgewerkt: ze worden rondom gezoomd en eventueel voorzien van metalen ringen om het doek in een daarvoor bestemd frame op te kunnen hangen.

Spandoekreclame bij een evenement
Bron: VanStraaten.com

#2 Mag ik een spandoek overal ophangen?

Per gemeente gelden er regels en voorwaarden voor het ophangen van spandoeken. In de kleine details kunnen deze regels per gemeente verschillen, maar over het algemeen komen de voorwaarden voor het ophangen van een spandoek overeen. Een aantal eisen waar u rekening mee moet houden:

  • De grootte van een spandoek mag uiterlijk 80 bij 500 cm zijn.
  • Mensen en verkeer mogen niet in gevaar worden gebracht door een spandoek.
  • Een spandoek mag uiterlijk één maand worden opgehangen.
  • Spandoeken mogen niet op de 1e verdieping of daarboven worden opgehangen.
  • Het vastmaken van spandoeken aan bomen, bruggen of borden is verboden.
  • Een spandoek behoort met geschikt bevestigingsmateriaal te worden opgehangen en mag geen gevaar of hinder veroorzaken voor de omgeving.

Houd er rekening mee dat in sommigen gemeentes een vergunning nodig is om een spandoek te mogen ophangen. Ga dit dus van te voren eerst na bij uw betreffende gemeente alvorens een spandoek te bestellen.

#3 Wat kost een spandoek?

De kosten zijn afhankelijk van de afmetingen van het spandoek.

Voor een actie die van korte duur is, zoals een aanbieding die een week geldig is, bestaan er zelfklevende afbeeldingen of opschriften die op het doek kunnen worden aangebracht.

Teksten of logo’s die voor een langere periode zichtbaar moeten zijn, worden met een speciale full colormachine op het materiaal aangebracht, dat vervolgens nog jaren mee kan. De spandoeken zijn in de regel ook geschikt voor buitentoepassing.

Voor meer informatie over exacte kosten en mogelijkheden van spandoeken kunt u contact opnemen met Bosman Letters & Reklame of waag er een telefoontje aan op 010-4119999.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *