lichtreclame

3 manieren om reclameborden origineel te maken

Reclame-uitingen komen we tegenwoordig in overvloed tegen. Sterker nog, reclameborden maken intussen een deel uit van ons leven. In veel gevallen ziet men deze, letterlijk en figuurlijk, niet eens meer staan. Toch kunt u nog altijd door middel van een reclamebord in vele gevallen gewenste resultaten bereiken. Maar op welke manier kunt u met uw reclamebord toch nog opvallen en het grote publiek aanspreken? Wij zetten ter inspiratie een aantal tips voor u op een rijtje. 

1. Vang de aandacht

Wat is het voornaamste doel dat u wilt bereiken met uw reclamebord? Juist: u wilt de aandacht van het publiek vangen. Hoe kunt u dit bereiken? Zowel de tekst als het beeld moet hiervoor zorgvuldig worden uitgezocht. Deze mogen provocerend, confronterend, eng, extreem grappig of emotioneel zijn. Dit werkt het best wanneer het publiek zich in een bepaalde situatie herkent. Dit zet het publiek aan tot nadenken en, in het positiefste geval, zelfs tot handelen. Mocht u gebruik maken van een confronterende of enge boodschap, wees dan wel subtiel. Een boodschap die als naar wordt gezien, kan ook zorgen voor een negatief gevoel rondom uw merk.

2. Wees creatief

Uw reclameboodschap moet dus opvallen. Creativiteit mag hierin niet ontbreken. Durf eens buiten de gebaande paden te denken en ga los met kleur of verlichting. Alles is tegenwoordig mogelijk, bijvoorbeeld op het gebied van verlichting. Maar let op! Een creatieve invulling van uw reclamebord kan zorgen voor veel aandacht en publiciteit, maar verlies de identiteit van uw organisatie niet uit het oog. Uw reclamebord moet te allen tijde herkenbaar blijven voor het publiek. Op deze manier wordt de positieve gedachte die ontstaat door de opvallende reclameboodschap gekoppeld aan uw merk.

3. Interactiviteit

Anno 2017 ontkomt u er niet meer aan; werkelijk alles wordt interactief. Zo ook reclameborden. Onlangs ging er een filmpje viral van een reclamebord met daarop portret van een persoon die rookte. Deze begon te hoesten zodra er een persoon voorbij liep. Erg pakkend! Op deze manier is direct de aandacht getrokken van uw publiek. Niets is tegenwoordig nog te gek.

Bent u op zoek naar een geschikte partij voor het vinden van juiste reclamemiddelen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij voorzien bedrijven in vrijwel alle reclamesoorten en stellen daarbij de wensen van de klanten altijd centraal. Indien u graag meer informatie wilt ontvangen of meer wilt weten over de mogelijkheden, neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *