3 voorbeelden van bijzondere gevelreclame

Gevelreclame is niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Wie als bedrijf wil opvallen zorgt ervoor dat er mooie, leesbare letters of logo’s pronken aan de gevel. Hier bestaan verschillende soorten en maten in. De kunst van de gevelreclame is om herkenbaarheid te tonen aan voorbijgangers en bezoekers. In dit artikel laten we een aantal voorbeelden zien van hoe u de gevel opvallend maakt door middel van gevelreclame dan wel gevelletters.

#1: Grafische vormgeving

Iedereen is wel eens langs een pand gelopen waar letters op de gevel hingen. Echter, er kan meer dan alleen maar een simpel plat bordje met een logo of naam. Op onderstaand voorbeeld is te zien hoe met behulp van grafische vormgeving de gehele gevel van het pand is opgeleukt. Hierdoor is het pand van veraf al te zien; aldus een slimme zet voor wat betreft deze reclame.

Opvallend aan dit voorbeeld is dat alleen helemaal bovenaan bij het dak de naam van het bedrijf pronkt. In de verte zal dit te lezen zijn, maar mensen die door de straat lopen en er te dicht op staan, hebben geen idee hoe het bedrijf of merk heet. Wie namelijk voor het gebouw staat kan niet lezen wat er op het bord boven het dak geschreven staat. Een tip hier zou zijn om alsnog de naam van het bedrijf op ooghoogte te plaatsen, zodat ook voorbijgangers in de straat de merknaam meekrijgen.

Grafische vormgeving van de gevel
Bron: Graphicambient.com

#2: Letters van planten

Het voorbeeld hieronder is erg origineel, maar niet zomaar voor elke gevel geschikt. Op onderstaande foto is te zien hoe een metalen mal is gemaakt voor letters waar een plant in moet gaan groeien. Opvallend en vernieuwend!

Houd er bij dit voorbeeld alleen wel rekening mee dat zoiets vooral leuk is aan de zijkant van een muur, maar aan een gevel boven een deur of raam vrijwel onmogelijk is betreft de beplanting. Uiteraard is het wel mogelijk om de letters op zich aan de gevel te plaatsen. Wanneer u er echt planten in zou willen, moet er een verbinding met de grond zijn vanwege de wortels van de plant.

Planten als letters op je kantoorpand
Bron: Pinterest.com

#3: Houten mal

Wie van duurzaam houdt zit met dit voorbeeld helemaal goed. Het is namelijk ook mogelijk om reliëf te snijden in een stuk hout. De houten plank kan vervolgens als gevelreclame bevestigd worden aan de stenen gevel. Een andere optie is om een houten aanbouw te gebruiken als geveldeel, zoals op het voorbeeld te zien is.

Houten mal als gevel
Bron: Pinterest.com

Zoals u ziet is er genoeg te bedenken voor de gevel. Mocht u een idee hebben voor freesletters / gevelreclame, maar bent u er niet zeker van of het een uitvoerbaar project is? Neem dan contact met ons op via 010-411 99 99 of info@frees-letters.nl. Graag denken wij met u mee, of komen wij voor een vrijblijvende survey langs op locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *