lichtreclame

7 do’s en don’ts bij verlichte letters

Lichtreclame: u valt ermee op in het donker en het zorgt voor extra exposure. Maar als u besluit verlichte letters voor uw bedrijf te laten maken en plaatsen, dient u wel het een en ander in het oog te houden.

Do: een passend design kiezen

Bij het laten maken van verlichte letters is het belangrijk dat u het ontwerp zo goed mogelijk laat afstemmen op de identiteit van uw bedrijf. Welke vorm krijgen de letters? En welke kleuren?

Overleg hiervoor ook met een professional zoals de specialisten werkzaam bij Bosman Letters Rotterdam: hij of zij heeft vaak al jaren ervaring met lichtreclame voor allerlei soorten bedrijven en kan u goed adviseren in bepaalde keuzes.

Don’t: de grootste, felste letters willen

Het primaire doel van lichtreclame is natuurlijk opvallen in het donker. Maar dat betekent niet per se dat u verlichte letters op het grootste formaat wilt en met de felste lichtsterkte. Daarmee drijft u de kosten namelijk erg op, maar blijft het resultaat misschien hetzelfde.

Kijk daarom goed naar de minimale grootte voor een goede attentiewaarde en naar de gewenste lichtsterkte. Zo valt u wel goed op, maar komt u niet voor onnodig hoge kosten te staan. Ook hier kan een professional goed van advies dienen.

Do: veiligheid voorop zetten

Verlichte letters moeten uiteraard zeer goed bevestigd zijn. U wilt tenslotte niet dat er ongelukken gebeuren bij zwaardere weersomstandigheden en dat er beschadigingen ontstaan aan het bedrijfspand.

Controleer daarom of het bedrijf dat de letters plaatst goed verzekerd is voor eventuele fouten veroorzaakt bij de installatie. Zo gebruik Bosman Reklame uitsluitend deugdelijke montagecomponenten en heeft zij veiligheid hoog in het vaandel staan. Onderzoek daarnaast of het verstandig is u te verzekeren voor lichtreclame via bijvoorbeeld een gebouwenverzekering of een lichtreclameverzekering. Mocht er onvoorziene schade ontstaan door storm, bliksem of vandalisme, dan bent u hiervoor verzekerd.

Don’t: achterstallig onderhoud

Verlichte letters verliezen hun kracht als ze niet goed worden onderhouden. Kijk regelmatig naar de lichtreclame in het donker. Werken alle letters nog? Zijn er geen letters ‘uitgevallen’? Maar ook: zijn de letters nog goed bevestigd? En hoe zit het met de vervuiling van de letters die al weer een tijd op de gevel zitten?

Do: ledverlichting

Jarenlang werd er in de lichtreclame met neonletters gewerkt dam wel met letters waarin PL-verlichting zit verwerkt. Vanwege de onderhoudsintensiviteit en het hoge energieverbruik, is ledverlichting de laatste jaren een aantrekkelijk alternatief geworden. Kies wanneer mogelijk dan ook voor de milieubewuste oplossing, want daarmee bespaart u zelf ook nog eens een heleboel geld. Bovendien gaan LED-lampen heel lang mee en zorgen ze voor een evenwichtige uitlichting van ondergronden.

Do: houd rekening met de tijd van het jaar

In de winter is het eerder donker en wordt het later licht. Voor goede lichtreclame is het belangrijk dat je de verlichting van de letters op die tijden aanpast. Andersom heeft u in de zomer juist minder verlichting nodig. Wel zo energie-efficiënt! Om dit goed te redigeren wordt er vaak gebruik gemaakt van een combinatie schemerschakelaar – (digitale) tijdschakelaar geïntegreerd in de te installeren lichtreclame.

Don’t: vergeten een omgevingsvergunning aan te vragen

Voor het voeren van lichtreclame heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Deze moet u aanvragen bij je gemeente. De gemeente bepaalt of u toestemming krijgt voor het plaatsen van de reclame en bekijkt of u reclame- of precariobelasting moet betalen. Is uw gebouw een monument? Vraag dan bij de monumentencommissie na of u een vergunning nodig hebt. Ook zijn er vaak technische bescheiden nodig die de gemeente nodig heeft om de aanvraag te kunnen beoordelen. Een goede partij zorgt dat dit allemaal uit handen kan worden genomen.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste verlichte letters? Bosman Reklame Rotterdam ontwerpt, maakt en installeert al decennia lichtreclames door heel het land; zij helpt u graag verder op weg. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of bel ons op 010-4119999.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *