De 5 leukste reclameborden van Nederland

Reclame bestaat al eeuwenlang in verschillende soorten en maten. Eén van de meest fysieke vormen van reclame is het reclamebord. Het ontwerpen van een goed reclamebord is zo makkelijk nog niet. Soms komt men met uiterst creatieve vondsten, maar er zijn ook reclameborden die volledig de plank misslaan. Wij verzamelden de 5 leukste reclameborden van Nederland. Wat is uw favoriet?

1. Opvallende reclameborden

Door met felle kleuren te werken of een opvallende invalshoek te bedenken, trekken reclameborden pas echt de aandacht. Zoals bijvoorbeeld deze in het oog springende reclame van de Staatsloterij. Ook de herkenbaarheid van het beeldmerk speelt hierbij een belangrijke rol.

Opvallend reclamebord

2. Grappige reclameborden

Een reclamebord waar men spontaan van in de lach schiet heeft zijn werk goed gedaan. Grote kans namelijk dat de reclame blijft hangen. Een goed voorbeeld is het stoepbord zoals in het voorbeeld hieronder. Met humor en een knipoog trekt het de aandacht van het winkelend publiek.

Reclamebord met humor

3. Een originele inhaker

Door een actuele gebeurtenis te koppelen aan een reclamebord, creëert u relevante betrokkenheid van de doelgroep. Een nadeel is echter wel dat een dergelijk reclamebord een korte houdbaarheid heeft. Daarom kiezen veel bedrijven voor een terugkerende gebeurtenis zoals Koningsdag of Sinterklaas om op in te haken. Op die manier kan het reclamebord meerdere jaren opnieuw gebruikt worden.

Originele inhaker

4. Creatieve reclameborden

Bent u een beetje creatief? Ontwerp dan een reclamebord dat anders is dan anders en dat hoeft heus niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Dit creatieve voorbeeld is van een Amsterdams reclamebureau dat zich ergerde aan een Te Huur bord pal voor de deur. Nadat het bureau zonder resultaat geprobeerd had om de verhuurder het bord te laten verwijderen, ondernamen ze maar zelf actie.

voorbeeld van creatief reclamebord

5. Ontroerende reclameborden

Een andere manier om de aandacht te trekken met een reclamebord is door er emotie in te verwerken. Goede doelen doen dit bijvoorbeeld om meer sponsors te werven. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de reclameborden in de kerstperiode die vaak inspelen op emotie.

Reclamebord speelt in op emotie

Maak uw eigen opvallende reclamebord

Denk eens buiten de gebaande paden en misschien staat uw reclamebord de volgende keer ook wel in onze top 5. Bijvoorbeeld door lichtreclame te gebruiken of door een interactief reclamebord te ontwerpen. Bent u op zoek naar een geschikte partij voor het vinden van juiste reclamemiddelen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij voorzien bedrijven in vrijwel alle reclamesoorten en stellen daarbij de wensen van de klanten altijd centraal. Indien u graag meer informatie wilt ontvangen of meer wilt weten over de mogelijkheden, neem gerust contact met ons op (010-411999) of bezoek ons:

Reclameborden