Bewegwijzering buiten

De kracht van bewegwijzering

Wanneer je ergens werkt en al een tijd bekend bent met het bedrijf, zal je niet snel stilstaan bij de vindbaarheid van jouw kantoor. Echter, dit is een essentieel onderdeel voor een bedrijf, aangezien een goede vindbaarheid alles betekent voor jouw business. Bezoekers hebben duidelijkheid nodig. In dit artikel bespreken we welke verschillende typen bewegwijzering er zijn en hoe je die het meest effectief kunt inzetten.

Soorten bewegwijzering

Bewegwijzering staat onder de meeste mensen bekend onder borden die zich bevinden op straat die jou vertellen waar jij naar toe moet. Deze type bebording valt onder de categorie: bewegwijzering voor buiten. Hierbij gaat het om borden of zuilen van diverse maten, met belettering en verwijzingen naar het desbetreffende bedrijf of afdelingen van dat bedrijf. Dit soort borden zie je bijvoorbeeld vaak op grote industrieterreinen of dergelijke locaties waar zich veel bedrijven bevinden. Borden bij een appartementencomplex of op het parkeerterrein van een ziekenhuis zijn ook voorbeelden van bewegwijzering voor buiten.

Een ander type is de bewegwijzering voor binnen kunnen bijvoorbeeld naambordjes zijn voor kantoren en vergaderruimtes, informatiezuilen in wachtruimtes of naamborden die verwijzen naar toiletten. De vorm van bewegwijzering hangt af van het doel van de situatie. Het bord hoeft dus niet letterlijk een weg te wijzen naar een andere locatie, maar kan ook functioneren voor het verschaffen van informatie.

Het belang van bewegwijzering

Het is heel vanzelfsprekend dat je bezoekers of klanten misloopt wanneer je als bedrijf niet te vinden bent. Bewegwijzering geeft een professionele uitstraling aan je bedrijf en biedt duidelijkheid voor bezoekers. Wanneer een bezoeker negatieve ervaringen heeft binnen een bedrijf waar hij al meerdere malen is verdwaald, of al een paar kilometers extra heeft gemaakt wegens een slechte of ontbrekende bewegwijzering op straat, is het niet waarschijnlijk dat deze bezoeker nog snel terugkeert. Dit geeft dan ook aan hoe belangrijk goede bewegwijzering is.

Werkwijze

Om ervoor te zorgen dat bezoekers gemakkelijk de weg kunnen vinden naar jouw bedrijf, worden er volledige bewegwijzeringssystemen ingezet. Het ontwerp en de inrichting van deze borden kan worden aangepast aan de (huis-)stijl van het bedrijf.

Dat geldt ook voor bewegwijzering binnen. Een naambordje bij je kantoor, een bord voor de receptie dan wel een informatiezuil. Alle opties voor bewegwijzering zijn bespreekbaar, zodat bezoekers makkelijk hun weg kunnen vinden. Zowel binnen als buiten.

Ook wanneer er sprake is van bijvoorbeeld een monumentaal pand, waar geen borden aan de gevel gehangen mogen worden, zijn er alternatieve bewegwijzeringsmethoden. Een bord aan de straat plaatsen, aan een lantarenpaal dan wel in de straat, geeft in zo’n geval alsnog een helder overzicht en schept duidelijkheid.

Bewegwijzering inzetten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van bewegwijzering of bespreken welke vorm van bewegwijzering het meest krachtig is voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op via 010-411 99 99 of mail naar info@frees-letters.nl. We gaan graag met je in gesprek over de beste combinaties binnen en buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *