bedrijfsvlaggen inzetten

Een bedrijfsvlag laten drukken? Let goed op deze 3 zaken!

In de meeste branches is de concurrentie moordend. Vooral met de flinke opkomst van online winkels en dienstverleners is het als ‘offline’ aanbieder vaak lastig om nog bij de consument op het netvlies te staan. Er moet net wat extra werk verricht worden wat betreft communicatie en adverteren om in contact te kunnen blijven met je doelgroep. Dit kan op talloze manieren, zoals online adverteren, of in bladen, maar ook in vormen van winkelreclame. Bosman Letters Rotterdam biedt hierin veel aan zoals lichtbakken en gevelreclame. In dit artikel besteden we echter aandacht aan bedrukte bedrijfsvlaggen als promotiemiddel. Lees dit artikel om erachter te komen waar u op moet letten voordat u een bedrijfsvlag wilt laten drukken.

1. Zorg voor opvallende of contrasterende kleuren

Vlaggen laten maken voor bijvoorbeeld uw winkelpand is absoluut een slim idee. Echter moet hier wel goed over nagedacht worden. Een passant loopt, fiets of rijdt hier namelijk voorbij en ziet de uiting dus slechts enkele seconden. Zorg er dus voor dat de bedrukking op de vlag duidelijk is. Dit begint bij het kiezen van de juiste kleuren. Lichtgeel op een witte achtergrond is bijvoorbeeld niet zo’n goed idee, aangezien deze samen niet contrasteren en het hierdoor dus slecht zichtbaar zou zijn. Zorg dus voor contrasterende en opvallende kleuren, welke uiteraard naadloos aansluiten bij uw bedrijfsimago!

vlaggen met contrasterende kleuren

2. Zorg ervoor dat uw afbeelding/logo van goede kwaliteit is

Nogmaals, uw passanten zien de vlaggen slechts in een fractie. De opdruk mag dus absoluut niet onduidelijk of vaag zijn om te lezen voor deze mensen. Het is dus bijna een vereiste dat de opdruk, in veel gevallen een bedrijfslogo, van haarscherpe kwaliteit is. Het is ook prettig als het logo eenvoud uitstraalt en niet afleidt doordat er te veel details aan zitten. Heeft u een logo met veel poespas? Zorg er dan voor dat u een ‘basic’ versie voorhanden heeft voor op de vlag! Bosman Letters helpt met de screening en ook het voortraject met betrekking tot de aanschaf van vlaggen. Wij willen ook dat u zich goed presenteert!

Vlaggen met bedrijfsnaam en logo
Geel met blauw: contrasterende kleuren…

3. Zorg dat teksten goed leesbaar zijn

Als u kiest voor een bedrijfsvlag, doet u dit waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat uw bedrijf zichtbaarder en opvallender wordt. Wees dus duidelijk en kort; vermijdt (te) veel tekst. Vlaggen wapperen in de wind, dus zijn lange teksten grotendeels niet goed leesbaar. Wilt u wel tekst op de vlaggen laten drukken? Zorg dan voor een korte tekst die duidelijk en groot op de vlag gedrukt wordt, zoals een kort en krachtige slogan. Kiest u voor een lichte achtergrond? Zorg dan voor donkergekleurde letters, zodat ze extra opvallen en goed leesbaar zijn!

Bent u op zoek naar andere soorten reclame? Bekijk dan ons online aanbod om inspiratie op te doen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op, we adviseren u graag! Bezoek ons op:  www.bosman-reklame.nl