sandwichbord reclame maken

Reclame maken met sandwichborden: 4 tips

Wellicht is het een van de oudste vormen van reclame, het reclamebord. Romeinse ondernemers hingen in hun tijd al houten en stenen platen op waarop zij hun product of dienst graveerden en schilderden om zo meer bekendheid te vergaren. Ook vandaag de dag zien we nog veel van deze borden terug in het Nederlandse straatbeeld in de vorm van zogenaamde sandwichborden. De borden danken hun naam natuurlijk aan het feit dat ze “dubbelzijdig” zijn zodat ze altijd vanaf 2 kanten leesbaar zijn. Om u te inspireren wanneer u een eigen sandwichbord wilt ontwerpen, geven wij u een aantal tips. 

Doel

Sandwichborden kunnen gebruikt worden voor verschillende doelen. Wanneer u een boodschap op uw reclamebord wilt laten zetten is het belangrijk om goed na te denken over wat u daadwerkelijk wilt vertellen aan potentiële lezers. Wilt u lezers verleiden tot de aanschaf van uw product of dienst? Of is het bord bedoeld om een bepaalde kwestie onder de aandacht te brengen? De tekst en opmaak van het bord kan hierdoor verschillen.

Lengte en leesbaarheid

Zorg ervoor dat de lengte van eventuele tekst op uw sandwichbord niet te lang is en dat hetgeen dat op uw bord staat goed leesbaar is. Potentiële lezers hebben vaak niet al te lang de tijd om naar uw bord te kijken. Het bord moet mensen dus direct aantrekken door middel van een pakkende uitstraling.

sandwichborden

Rijm of grap

Een leuke manier om een aantrekkelijk sandwichbord te maken is met behulp van een rijmpje of grap. Uw lezers zullen zich uw bord sneller herinneren en zullen op deze manier sneller een positieve associatie hebben met uw bedrijf, merk of product.

Vergunning

Wanneer u een sandwichbord wilt plaatsen, bijvoorbeeld op de stop voor uw eigen zaak, heeft u wellicht een vergunning nodig. Check daarom altijd vooraf bij de gemeente welke regels er zijn omtrent het plaatsen van reclameborden bij u in de buurt. Zo voorkomt u problemen en heeft u uw zaken vooraf goed geregeld.

reclame maken sandwichborden
Bron: SignSpe.com

Geplaatst of gedragen?

Het voordeel van een sandwichbord is dat deze borden erg leuk zijn om gedragen te worden! Stop iemand in het bord en laat deze persoon rondlopen op een drukke plek. Veel mensen zullen het bord lezen en mochten uw lezers nog vragen hebben dan kunnen zij deze direct stellen aan de persoon die het bord draagt. Zo kunt u direct communiceren met uw potentiële klanten.

reclame met sandwichbord
Bron: JuicePromotions

Sandwichborden zijn daarmee en leuke en veelgebruikte vorm van reclame / reclameborden. Heeft u vragen over het laten ontwerpen van een sandwichbord of de aanschaf ervan? Neem dan gerust contact met ons op of bel ons op 010-4119999. Wij helpen u graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *