Aluminium mal voor verven of spuiten van uw logo

4 tips voor het ontwerpen van een mal

Er zijn verschillende manieren om een huisstijl of reclameletters zichtbaar te maken op uw gevel of zelfs op straat! Naast gevelletters, reclameborden of lichtreclame, is het ook mogelijk om met behulp van een mal zelf letters of uw huisstijl op de gevel te schilderen of spuiten. Bosman Letters & Reklame maakt dagelijks aluminium spuitsjablonen of zelfklevende sjablonen. Maar hoe ontwerpt u nu een goede mal? Wij geven u 4 tips.

1. Eénmalig of meermalig gebruik

blikken mallen
blikken mallen

Bedenk of u de lettermallen eenmalig wilt gebruiken of vaker. Voor eenmalig gebruik is zelfklevende folie ideaal. Dit is makkelijk in één keer aan te brengen door de overdrachtsfolie die op het stickermateriaal is aangebracht. De letters zijn uitgespaard, zodat u de ondergrond door de folie ziet. U kunt daarna het ontwerp spuiten of verven. Bent u op zoek naar sjablonen die u vaker kunt gebruiken? Daarvoor worden meestal sjablonen van aluminium gebruikt. Ook kunt u kiezen voor standaard blikken mallen die geleverd worden in sets van cijfers of letters. De vlakken van de blikken mallen hebben een opstaand randje om ze zo eenvoudig op de ondergrond te kunnen positioneren. Neem hiervoor eens een kijkje bij onze mallen letters.

2. Bruggen in het ontwerp

Wij maken gebruik van zogenaamde bruggen of koppelstreepjes in uw ontwerp om te voorkomen dat er delen uit het sjabloon vallen. Een voorbeeld is de letter B. Hierin zitten 2 losse eilandjes die zonder een ‘brug’ uit de mal zouden vallen. Bruggen verbinden niet alleen losse elementen, maar geven ook meer stevigheid aan een sjabloon. Wij adviseren u graag over uw ontwerp. Eventuele bruggen kunnen wij zelf ook voor u toevoegen. Natuurlijk krijgt u bij ons altijd een werktekening van het ontwerp te zien, zodat u weet hoe de mal eruit komt te zien.

Aluminium spuitsjablonen
Aluminium spuitsjablonen

3. Rand om de mal

Vooral bij het spuiten van het sjabloon is het prettig als er een brede rand om het ontwerp zit. U kunt dan sneller te werk gaan zonder dat u zich druk hoeft te maken over vlekken of uitschieters. Een ander voordeel van een brede rand is dat het de mal stevigheid geeft. Ook helpt het om de mal beter op zijn plaats te houden.

spuitsjablonen

4. Leesbaarheid

Houd bij het ontwerpen van een mal met letters rekening met de leesbaarheid. Het ene lettertype is bijvoorbeeld beter geschikt voor lettermallen dan het andere lettertype. Laat u hiervoor goed adviseren door een specialist in gevelreclame. Ook de lettergrootte en het contrast van de letters met de achtergrond hebben invloed op de leesbaarheid. Gebruik donkere letters op een lichte achtergrond of lichte letters op donkere achtergrond en beperk het aantal kleuren.

Bent u op zoek naar een manier om uw huisstijl te schilderen op uw gebouw? Bosman Letters & Reklame uit Rotterdam helpt u graag. Wij maken al sinds jaar-en-dag regelmatig verfmallen voor verschillende bedrijven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bel ons op 010-4119999

Kijk eens op onze pagina verfsjablonen:

Verfsjablonen