verkeersbord laten maken

Waar moet u op letten wanneer u een verkeersbord gaat laten maken?

Een verkeersbord heeft meerdere functionaliteiten, zoals het leiden van klanten en bezoekers naar de juiste bestemming en het communiceren van bepaald gewenst gedrag op een specifiek gebied. Wanneer u een verkeersbord wilt laten maken voor uw eigen terrein of juist bewegwijzeringsborden die bezoekers naar uw terrein moeten leiden, is het verstandig om rekening te houden met een aantal aandachtspunten. In dit artikel leggen we deze punten aan u uit, zodat u de juiste keuze maakt wanneer u een verkeersbord wilt laten maken.

Kleurgebruik

U kunt natuurlijk kiezen voor de kleuren van de reguliere borden zoals die in het verkeer gebruikt worden. U kunt echter ook kiezen voor een bord met een eigen ontwerp, bijvoorbeeld met kleuren die passen bij de huisstijl van het bedrijf. Wanneer dit laatste het geval is, is het belangrijk om te zorgen voor voldoende contrast tussen de letters of symbolen en de achtergrond. Dit komt de leesbaarheid namelijk ten goede, waardoor de bezoekers de boodschap die u wilt verzenden op een goede manier ontvangen.

Leesbaarheid

Net als bij het kleurgebruik is het aan te raden om rekening te houden met de leesbaarheid van de tekst of de symbolen. Zorg dus voor een lettergrootte en een lettertype dat ervoor zorgen dat de tekst van de door u gewenste positie goed waarneembaar is.

Verkeersborden buiten

Locatie en hoogte

Naast de leesbaarheid en het kleurgebruik dat de leesbaarheid bepaalt, zijn ook de locatie en de hoogte waarop u een verkeersbord aanbrengt van belang voor de zichtbaarheid bij uw doelgroep. Denk dus goed na op welke plek iemand een verkeersbord dient waar te kunnen nemen.

Belichting

Wanneer een verkeersbord ook dienst moet doen in het donker is, dan is het belangrijk om rekening te houden met de belichting van het bord. Indien deze namelijk op een donkere plek staat, is de kans groot dat deze alleen bij daglicht goed waargenomen wordt. Ook kunnen wij de verkeersborden voorzien van retroreflecterende folie: folie die oplicht als er een lichtbron op schijnt, denk aan bijvoorbeeld de koplampen van de auto’s.

verkeersborden IV

Bevestiging

Let tot slot bij het bestellen van de verkeersborden op de manier waarop u de borden wilt bevestigen. Dit kan door middel van verschillende materialen, zoals beugels, staanders of klemtoquebanden.

Zorg er dus voor dat uw eigen verkeersborden goed worden gezien door goed kleurgebruik, een goede leesbaarheid, locatie en belichting. Houd daarnaast rekening met de manier waarop het bord bevestigd moet worden op de gewenste plek.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste verkeersborden, heeft u advies nodig bij het toepassen van vormgeving op verkeersborden? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of bel ons op 010-4119999.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *