buitenreclame

Wat zijn de mogelijkheden van freesletters?

Als u op zoek bent naar een opvallende en aantrekkelijke manier om uw bedrijfsnaam of productnaam te presenteren, zijn freesletters wellicht een optie. Freesletters kunnen gebruikt worden voor vele doeleinden. Naast letters kunnen ook logo’s met een frees gemaakt worden. Bovendien heeft u de keuze uit verschillende materialen zodat u altijd de door u gewenste uitstraling kunt vinden. Wat is frezen en wat zijn de mogelijkheden van freesletters?

Frezen, wat is het eigenlijk?

Frezen is het bewerken van metaal, hout of kunststof met gebruik van een roterend gereedschap, de frees. Frezen wordt gedaan met een freesmachine, die tegenwoordig vaak computergestuurd is. Daarnaast kunnen vormen uitgelaserd worden. Ook met behulp van laser is het mogelijk om vormen uit diverse materialen te vervaardigen. Bij FreesLetters maken we gebruik van beide technieken zodat de mogelijkheden groot zijn.

Letters en logo’s

Het frezen en laseren kan uit diverse plaatmaterialen en diverse diktes. Met de apparatuur is het mogelijk om in iedere maat en vorm freesletters en freeslogo’s te maken. Wij frezen en laseren uit diverse plaatmaterialen:

  • Acrylaat 8, 19 en 30 mm
  • Celkern 5, 8, 10 en 19 mm
  • RVS 2 en 3 mm
  • Aluminium 2 en 3 mm
  • Sandwichmateriaal 3 en 4 mm

Als u dikkere letters of logo wenst zijn doosletters een optie. Deze worden gezet uit aluminium profiel. De letters worden rondom in kleur gespoten. U kunt kiezen uit letters die ‘direct verlicht’ zijn: letters die aan de voorzijde licht uitstralen. Maar het is ook mogelijk om indirecte verlichting te kiezen: letters die aan de achterzijde licht uitstralen doordat ze op afstand van de gevel worden gezet. De diepte/dikte van deze letters kunnen variëren van 20 mm diepte tot aan een diepte van 16 cm. Dit ook naar gelang de hoogte van de letter. Een veel voorkomende diepte is 80 of 120 mm.

acrylaat letters
Freesletters uit acrylaat

Meer dan de productie alleen

U heeft freesletters besteld en ze zijn klaar. Maar dan moeten ze nog bevestigd worden. Wij kunnen de montage ook voor u verzorgen. Wij maken met u afspraken om de freesletters te installeren. Onze montageteams zijn dagelijks in de weer om gevels de gepaste uitstraling te geven. Daarbij is het van belang dat bekend is wat de ondergrond is (metselwerk, boeibord, natuursteen). Ook is het belangrijk van te voren te weten hoe hoog de plek is waar de letters moeten komen zodat, als het nodig is, hoogwerkers of stellingen ingezet kunnen worden. Meestal worden de letters geïnstalleerd door middel van blind verlijmde afstandsnoppen met een hoogte van 23 mm aan de achterzijde van de letters.

Het frezen van letters en logo’s biedt vele mogelijkheden in materiaalkeuze en uitstraling. Ben u geïnteresseerd wat wij voor u kunnen maken en installeren? Neem gerust contact op met ons! Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden en bieden u een persoonlijk advies op maat. Wij zorgen dat u de uitstraling krijgt die u voor ogen heeft.

Kijk ook eens op:

Gevelletters