Wat zijn plakletters en waar kunt u deze het best voor gebruiken?

Plakletters zijn mogelijk de oudste vorm van reclamebelettering. Waar vroeger alles nog ging om het precies uitsnijden van de gewenste belettering met de hand, gaat tegenwoordig alles computergestuurd. Wat zijn de voordelen van deze plakletters, wat zijn plakletters precies en waar kunt u deze het best voor gebruiken? U leest het in dit artikel!

Plakletters

Plakletters zijn een populaire vorm van reclamebelettering. Dit omdat het een relatief goedkope vorm is in vergelijking met andere vormen van reclamebelettering. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen en ook weer zo te verwijderen. Plakletters zijn flexibel in inzet, dus! Zoals eerder genoemd was het vroeger een zeer precies klusje om deze letters uit te snijden. Dut ging met overtrekken of door middel van een vergrotingslamp. Nu gaat alles digitaal wat snelle verwerkingsprocessen met zich mee brengt. Dit maakt dat we plakletters snel kunnen opleveren en u de letters eenvoudig zelf kunt aanbrengen.

plakletters
Plakletters worden computergestuurd gesneden…

Gebruik

Bij plakletters wordt gebruik gemaakt van zelfklevende folie die in een rollerplotter of op een vlakbedtafel wordt gelegd. Deze komen af fabriek in complete rollen van 1 cm of 122 cm.
We gebruiken plakletters  vaak als reclamemiddel op beurzen, als autobelettering, op reclameborden, maar bijvoorbeeld ook op boten. Alles met een gladde ondergrond is zeer geschikt voor het gebruik van plakletters. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden verder uitgewerkt.

Autobelettering

Zoals hiervoor genoemd kunt u plakletters goed gebruiken voor autobelettering. Doordat een auto zoveel onderweg is wordt uw reclamebelettering aan relatief veel mensen blootgesteld. Dit terwijl deze manier van reclamebelettering relatief goedkoop is. Belangrijk hierbij is dat u zorgt dat de belettering goed zichtbaar is en meteen te begrijpen. Uw tekst zal namelijk maar kort zichtbaar zijn voor veel mensen. Indien u nog beter wilt opvallen, kunnen we carwrapping toepassen. Bij deze vorm van belettering wordt een auto geheel of gedeeltelijk ingepakt met folie. Dit kunnen afbeeldingen zijn of patronen.

 

Autoreclame kan opvallen!

 

Plakletters voor ramen

Heeft u een eigen kantoor, winkel of bedrijfspand? Dan zijn plakletters ook een zeer goede optie voor gebruik op ramen. U kunt stickers aanbrengen in de huisstijl van uw bedrijf, met bijvoorbeeld belangrijke gegevens zoals openingstijden, uw logo en naam en uw producten of diensten.

Raambelettering met zandstraaflolie en kleurletters
Raambelettering met zandstraaflolie en kleurletters

Plakletters voor interieur

Wanneer u een eigen kantoor of bedrijfspand heeft, kan het ook zeer nuttig zijn om plakletters te gebruiken aan de binnenkant van het gebouw om te laten zien waar u zit. Zo kunt u uw huisstijl overal laten terugkomen, ook in het interieur. Door dit te doen draagt u bij aan een professionele uitstraling van uw bedrijf.
Het aanbrengen van belettering binnen uw kantoor betekent ook dat u bijvoorbeeld uw informatiebalie herkenbaar kunt maken en informatie voor bezoekers kunt aanbrengen op daarvoor handige plaatsen.

Wilt u meer weten over plakletters en wat wij voor u kunnen maken en aanbrengen? We helpen u graag verder. Bijvoorbeeld door advies te geven, of te helpen bij het ontwerpen en aanbrengen van plakletters. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op of kijk eens op:

Plakletters