sandwichbord voor bedrijven

3 tips om uw sandwichbord op te laten vallen

Reclame is al zo oud als de weg naar Rome. Regelmatig ontstaan nieuwe vormen van reclame, vaak onder invloed van technische mogelijkheden. Denk hierbij aan adverteren via social media als Facebook en Instagram. Maar nieuwe mogelijkheden betekent niet direct dat het oude niet meer goed is. Denk aan een fysiek sandwichbord, bijvoorbeeld. Met een sandwichbord brengt u uw boodschap letterlijk onder de mensen, al wandelend op de door u gewenste plekken en momenten; goed en opvallend in zijn eenvoud. Hoe zorgt u dat uw sandwichbord nog meer opvalt? Met deze 3 tips is succes verzekerd!

1. Less is more

Het succes van een goed sandwichbord begint natuurlijk bij de leesbaarheid. Een sandwichbord is bedoeld om uw boodschap over te brengen. Vereiste is dus dat het lettertype en de grootte van de letters duidelijk zijn. Ook de kleur van de letters en de ondergrond spelen daarin een rol. De letters moeten contrasteren met het medium waarop ze zijn aangebracht. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen moeten goed zijn. Dit ontstaat door het reclamebord te laten maken met plakletters van goede kwaliteit. Belangrijk om op te letten: houd uw boodschap vooral simpel! Hoe meer u wilt vermelden op een sandwichbord, hoe minder goed de boodschap overkomt. Weinig woorden en een goed ‘pakkend’ beeld zijn dus gewenst en effectief!

2. Originaliteit valt op

Bij tip 1 is al genoemd dat de boodschap op het bord belangrijk is. Probeer origineel te zijn. Maak mensen nieuwsgierig naar uw boodschap. Extra aandacht krijgt u ook door iets uit te delen. Dat kan een flyer zijn met een ‘call to action’, waarmee ze een voordeeltje hebben met de flyer. Dit kan bijvoorbeeld een korting zijn. Soms is het ook goed om kleine relatiegeschenken uit te laten delen. Gekke, kleine geschenkjes die mensen positief bijblijven en waar ze iets aan hebben. Zo maakt u optimaal gebruik van uw “podium” op straat. Wanneer u een sandwichbord wilt plaatsen, bijvoorbeeld op de stop voor uw eigen zaak, heeft u wellicht een vergunning nodig. Zoek daarom altijd vooraf eerst bij de gemeente uit welke regels er zijn omtrent het plaatsen van reclameborden bij u in de buurt. Zo voorkomt u problemen en heeft u uw zaken vooraf goed geregeld.

sandwichbord voor buiten

3. Vriendelijkheid kost niets

Als u er voor kiest om uw sandwichbord te gebruiken als een wandelend reclamebord is het belangrijk dat u rekening houdt met een aantal dingen. Allereerst moet het sandwichbord niet te zwaar zijn en het moet zo comfortabel mogelijk zijn om te dragen. Pas dan is een sandwichbord leuk zijn om gedragen te worden! De mensen die het reclamebord dragen moeten bij uw onderneming passen. Als type uiteraard -zij moeten geloofwaardig zijn bij uw boodschap-, maar ook de kleding die zij dragen kunt u laten aansluiten bij uw huisstijl. Veel mensen lezen het bord of worden aangesproken door de mensen die uw borden dragen. U kunt op deze manier direct communiceren met uw potentiële klanten. Zorg er dan ook voor dit zij de mensen vriendelijk en open aanspreken.  Dit kost niets extra’s maar levert veel op.

sandwichbord voor personen

Uiteraard is de kwaliteit van het sandwichbord van belang. De belettering, de kleurkeuze en de kwaliteit van de uitvoering spelen een rol. Maar uit bovenstaande tips blijkt dat ook andere factoren een belangrijke rol spelen bij het opvallen van uw sandwichbord. Bent u geïnteresseerd wat wij voor u kunnen doen? Neem gerust contact op met ons of bel op 010-4119999. Wij kijken samen met u naar de mogelijkheden en bieden u een persoonlijk advies op maat. Wij zorgen dat uw sandwichbord de uitstraling krijgt die u voor ogen heeft.

Kijk eens op onze site voor allerlei reclame-uitingen om meer omzet binnen te halen:

www.bosman-reklame.nl