magneetplaat voor een auto

4 tips om magneetplaten in te zetten als effectief reclamemiddel

Met magneetplaten verandert u uw auto eenvoudig in een rijdend reclamemiddel. Dit is een ideale manier om snel veel naamsbekendheid te creëren bij een groot publiek. U verplaatst zich immers steeds naar een andere locatie en bereikt dus ook steeds een ander publiek. Een ander groot voordeel van magneetplaten is, dat de reclame eenvoudig te verwijderen is. Bijvoorbeeld als u in het weekend of tijdens de vakantie liever zonder reclame rondrijdt. In dit artikel leest u alles over de mogelijkheden om magneetplaten zo effectief mogelijk in te zetten als reclamemiddel.

1. Wissel magneetplaten af

Juist de flexibiliteit is een groot voordeel van magneetplaten. Zo kunt u natuurlijk een magneetplaat laten maken met uw bedrijfsnaam of logo, maar daarnaast kunt u ook reclame maken voor terugkerende acties of seizoensgebonden evenementen. Organiseert u bijvoorbeeld ieder jaar een grote uitverkoop? Overweeg dan eens om hier een speciale magneetplaat voor te laten maken. Op deze manier kunt u uw reclameboodschap eenvoudig aanpassen zonder al te grote kosten.

2. Effectieve gastvrijheid

Niet alleen voorafgaand aan een evenement kunt u magneetplaten effectief inzetten om reclame te maken, maar ook tijdens het evenement zelf bewijzen ze hun waarde. Bijvoorbeeld in de vorm van bewegwijzering, zodat uw gasten weten waar ze heen moeten. Of wat dacht u van het tijdelijk reserveren van parkeerplaatsen voor uw gasten? Met een magneetsticker geeft u eenvoudig aan dat een parkeerplaats gereserveerd is voor bezoek. Om uw gasten binnen gastvrij te ontvangen, kunt u een magneetplaat met uw bedrijfsnaam aanbrengen op de voorkant van de ontvangstbalie (mits deze magnetisch is). Uw gasten zullen zich welkom voelen en u creëert bovendien naamsbekendheid. Twee vliegen in een klap dus.

3. Denk groot

Magneetplaten kunnen gebruikt worden op iedere magnetische ondergrond, dus ook op grote oppervlakken zoals gevels en wanden, zolang er maar ijzer in verwerkt is. Zo kunt u de verwisselbare magneetplaten ook effectief inzetten als gevelreclame op uw bedrijfspand. Binnen kunt u magneetplaten bijvoorbeeld eenvoudig plaatsen op schappen, stellingen, koelkasten of andere metalen oppervlakken. Speciale acties, aanbiedingen of campagnes kunt u op deze manier eenvoudig onder de aandacht brengen bij uw klanten.

4. Wees duidelijk

Tot slot nog een tip over de vormgeving van uw magneetplaat: zeker als u de magneetplaat gebruikt op een rijdend voertuig, is het belangrijk dat de boodschap in één oogopslag duidelijk is. Zorg dus voor niet te veel tekst en duidelijke contactinformatie.

Bent u geïnteresseerd in het laten maken van een magneetplaat? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en deskundig advies of kijk eens op:
https://www.bosmanreklame.com/producten-van-az/magneetreclame/