6 voorbeelden van creatieve buitenreclame

Bij het maken van een autoritje naar een andere stad of een kleine wandeling door het centrum komt u al snel veel verschillende buitenreclame tegen. Dit kan in allerlei verschillende vormen geweest zijn; van een reclamebord om een lantaarnpaal tot een enorm billboard langs de snelweg of van reclame op de eigen gevel tot een abri bij de bushalte. Het is er dus in diverse soorten en maten.

Maar hoeveel reclame er ook is, niet alles zal u opvallen en ook is de kans groot dat u een reclame snel weer vergeet als u het wél gezien hebt. Maar hoe kunt u als bedrijf dan wel opvallen met uw reclame? Wat zorgt ervoor dat de reclame blijft hangen? Een moderne manier om dit te doen is om een creatieve boodschap te brengen, waarbij zowel uw boodschap als uw merk goed moeten opvallen. Hieronder staan 6 voorbeelden op een rij met creatieve buitenreclame, om wat inspiratie op te doen!

1. Billboard reclame

Deze buitenreclame van Miele is inmiddels alweer uit 2006, maar dat doet niet af aan het feit dat dit billboard ontzettend creatief is en daardoor erg opviel bij iedereen die erlangs reed.

creatieve buitenreclame
Bron: 438Marketing

 

 

 

 

 

 

 

2. Reclame op een voertuig

Buitenreclame kan ook worden toegepast op vrachtwagens (of andere voertuigen). Vrachtwagens zijn natuurlijk altijd onderweg waardoor de reclame snel opvalt bij mensen die erlangs rijden.

creatieve buitenreclame
Bron: Events-en-Marketing.nl

3. Abri’s

Ook met abri’s kunt u erg opvallen! Om aandacht te vragen voor de Nederlandse Federatie Stotteren (NFS) bedacht het reclamebureau Y&R Amsterdam onderstaande campagne en deze is goed gelukt.

creatieve buitenreclame
Bron: Twitter

4. Openbaar vervoer

Ook op voertuigen van het openbaar vervoer kunt u natuurlijk uw reclame laten zien. Dit wordt (in drukke steden) door veel mensen gezien en met een creatieve boodschap kun je dus goed opvallen. Deze reclame was bedacht door National Geographic om aandacht te vragen voor de Shark Week op hun kanaal.

creatieve buitenreclame
Bron: SharkmansWorld

5. Reclame op een boot

In dit voorbeeld van Mondo Pasta in Amerika wordt reclame afgebeeld op een boot. Op een originele en creatieve manier wordt het product gepromoot, wat dit een sterke vorm van reclame maakt.

creatieve buitenreclame
Bron: Telegraaf

6. Reclame op openbare plekken

Buitenreclame kan ook op andere creatieve manieren worden toegepast: op muren, wanden, daken of bijvoorbeeld op trappen. Om meer aandacht te vragen voor de gehandicapten en het creëren van meer faciliteiten voor hen kwam de American Disability Association met deze creatieve boodschap: ‘Voor sommigen, is het als de Mount Everest..’

creatieve buitenreclame
Bron: AdsoftheWorld

Hulp nodig bij het kiezen, maken en installeren van buitenreclame? Bosman Reklame Rotterdam helpt u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of bel ons op 010-4119999.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *