Is bewegwijzering binnen ook nodig bij kleine bedrijven?

De bewegwijzering in kantoorpanden is bij iedereen wel bekend. Een bordje dat aangeeft waar de toiletten te vinden zijn, een aanduiding voor de receptie en een pijl naar de garderobe: het zijn allemaal voorbeelden van bewegwijzering binnen gebouwen. Deze vorm van navigatie ziet u eigenlijk altijd wel bij grote bedrijfspanden, maar heeft u als klein bedrijf nu eigenlijk ook bewegwijzering nodig in uw pand? In dit artikel bespreken we wanneer u als bedrijf het best kunt investeren in bewegwijzering voor binnen.

bewegwijzering lasermarkeer zilvergrijs pvc 2
Bewegwijzering in kleine panden

Uiteraard zijn er binnen de kringen van kleine bedrijven onderling ook weer verschillen. Alhoewel bewegwijzering een duidelijke structuur geeft binnen het pand, is het goed om na te denken of het ook echt nodig is voor uw bedrijf.

Bewegwijzering binnen komt in vele varianten voor, zoals raamborden, raamfolies, informatiepanelen, overzichtsborden en kamernummers. Wanneer u ondernemer bent en uw eigen bedrijf gestart heeft, kunt u zich afvragen of het daadwerkelijk nodig is om deze items al aan te schaffen.

Bij een pand dat bijvoorbeeld maar uit één ruimte bestaat, is het onnodig om binnen borden neer te zetten die aanduiden waar uw klanten moeten zijn. Er is ten slotte maar één ruimte, dus echt keus is er niet.

In het geval van hele kleine kantoorgebouwen is het dus niet noodzakelijk om bewegwijzering voor binnen aan te schaffen. In dat geval wordt het wel aangeraden om aan de buitenkant van het gebouw goed aan te duiden dat u hier gevestigd zit en op welk nummer.

SONY DSC

Professionele uitstraling

Een reden om wél bewegwijzering voor binnen aan te schaffen als klein bedrijf, is de professionele uitstraling die het biedt. Wanneer het kantoorpand redelijk klein is en klanten moeilijk kunnen verdwalen in het gebouw, kunt u er natuurlijk alsnog voor kiezen om bijvoorbeeld alleen te investeren in kamerbordjes.

Dit oogt niet alleen professioneel, klanten kunnen zo ook gemakkelijk zien wie zich in welke kamer bevindt. Bovendien is een aanduiding van het toilet ook prettig voor bezoekers.

bewegwijzering vopak B

Klein bedrijf versus klein kantoor

Dat u een kleiner bedrijf heeft, betekent niet per definitie dat het kantoorgebouw waarin u gevestigd bent ook klein is. Steeds meer complexen huizen meerdere bedrijven. U beschikt dan maar over een klein deel van het complex, maar het is wel essentieel dat bezoekers u binnen goed kunnen vinden.

Probeer voor de uniformiteit de keuze voor bewegwijzering met andere bedrijven binnen het gebouw af te stemmen, dan wordt het geen wirwar van aanduidingen en blijft het voor alle bezoekers duidelijk waar ze moeten zijn.

Meer weten? Lees dan eens het artikel met 5 tips over bewegwijzering binnen kantoor of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *